Home > Patienten vertellen: > kanker en neuropathie > Chemokuur pijnen en bijwerkingen: behandelen met supplement palmitoylethanolamide

Chemokuur pijnen en bijwerkingen: behandelen met supplement palmitoylethanolamide

chemotherapie PEABijwerkingen na chemokuren zijn wel behandelbaar. Hier een duidelijk voorbeeld. Zenuwpijn na chemokuur; we beschrijven een patiente, die jaren lang ernstige pijn had en niet meer kon lopen; er was een sterke verbetering binnen 3 maanden na starten met het supplement palmitoylethanolamide.

Zenuwpijn na chemokuur; we beschrijven een patiente, die jaren lang ernstige pijn had en niet meer kon lopen; er was een sterke verbetering binnen 3 maanden na starten met het supplement palmitoylethanolamide (3 maal daags 400 mg; na een maand verhoogde dosis: 3 maal daags 2 capsules PEA).

Aanwijzing: kies steeds een PEA capsule die het PEA-opt keurmerk draagt; dergelijke PEA formuleringen hebben bewezen effectiviteit en veiligheid.

Chemokuren zijn berucht voor bijwerkingen. De bestanddelen van een chemokuur zijn giftig voor kankercellen, maar ook voor de gevoelige zenuwcellen. Dan kan, zoals bij deze patient, er al meteen tijdens de chemokuur, ernstige pijnen, tintelingen en andere bijwerkingen ontstaan.

Chemokuur: docetaxel en cyclofosfamide in het AVL

Deze patient had in april 2011 een serie chemokuren gekregen met docetaxel en cyclofosfamide in het AVL en ontwikkelde snel een zogenaamde graad II-III polyneuropathie met veel pijn. In de loop van de maanden en jaren werd de pijn steeds erger, en het lopen ging vrijwel niet meer. In het AVL kon men niets meer voor haar doen, zo werd gezegd. Wij starten in september 2013 de behandeling met eerst 3 maal daags 400 mg palmitoylethanolamide, en na een maand met een dubbele dosis, 3 maal 3 capsules van 400 mg. Ook kreeg patiente een amitriptyline creme voorgeschreven, in een bijzonder creme basis, die ook palmitoylethanolamide bevat. De klachten namen na enkele weken beduidend af.

Gerelateerde artikelen