Home > Neuropathie > Kanker(behandelingen) > Onverhitte Cannabis werkt anders dan bijvoorbeeld wietolie

Onverhitte Cannabis werkt anders dan bijvoorbeeld wietolie

Cannabis is een boeiende plant. Als je een Cannabis preparaat zoals wietolie tot je neemt, krijg je andere stoffen binnen dan als je thee ervan zet, of de Cannabis onverhit tot je neemt. Onderzoekers van TNO onderzochten de werkingsprofielen van enkele Cannabinoiden in inverwarmde wiet. De werking van die Cannabinoid-zuren zoals die stoffen heten is beduidend anders dan die van de Cannabinoiden in bijvoorbeeld wietolie. [1]

Het Cannabiszuur THZ-zuur werkte bijvoorbeeld vergelijkbaar met de stof palmitoylethanolamide, en remt de TNF-alfa productie: Unheated Cannabis extract and THCa were able to inhibit the tumor necrosis factor alpha (TNF-alpha) levels in culture supernatants from U937 macrophages and peripheral blood macrophages after stimulation with LPS in a dose-dependent manner. [1]

April 2015, prof. dr. JM Keppel Hesselink

Referentie

[1] Verhoeckx KC1, Korthout HA, van Meeteren-Kreikamp AP, Ehlert KA, Wang M, van der Greef J, Rodenburg RJ, Witkamp RF. | Unheated Cannabis sativa extracts and its major compound THC-acid have potential immuno-modulating properties not mediated by CB1 and CB2 receptor coupled pathways. | Int Immunopharmacol. | 2006 Apr;6(4):656-65. Epub 2005 Nov 7.

[2] Verhoeckx KC1, Korthout HA, van Meeteren-Kreikamp AP, Ehlert KA, Wang M, van der Greef J, Rodenburg RJ, Witkamp RF. | Unheated Cannabis sativa extracts and its major compound THC-acid have potential immuno-modulating properties not mediated by CB1 and CB2 receptor coupled pathways. | Int Immunopharmacol. | 2006 Apr;6(4):656-65. Epub 2005 Nov 7.

Gerelateerde artikelen