Home > Behandelingen > Supplementen > Welke PEA capsule is het veiligst? En welke het best?

Welke PEA capsule is het veiligst? En welke het best?

Welke PEA capsule is het veiligst? De PEA capsules die door artsen het langst en meest intensief gevolgd zijn, en die zowel bewezen veilig en werkzaam zijn, zijn de PEA capsules die voorzien zijn van het PEA-opt keurmerk. En welke PEA capsule is het beste werkzaam? Die vragen gaan we hier beantwoorden.

Palmitoylethanolamide: een heel bijzonder natuurlijk molecuul met een bijzondere geschiedenis! Verkrijgbaar in Nederland als capsules. Maar…

Schermafbeelding 2016-07-13 om 17.28.04

PEA-opt keurmerk: kies voor veiligheid

Welke PEA capsule is het veiligst?

Die vraag horen we steeds vaker. Samen met de vraag: Welke PEA capsule is het best werkzaam? Welke capsule levert transparantie voor de gebruiker en de voorschrijver op dit gebied?

Het antwoord op deze vragen is heel simpel. Het zijn de PEA capsules die het groene PEA-opt keurmerk dragen. Een keurmerk herkenbaar aan een groen vinkje met een balletje erin waarin de woorden Pea-opt.

Welke PEA capsule is het best?

Wij denken dat voor het merendeel van de aandoeningen de capsules die PEA bevatten samen met fysiologisch gedoseerde vitamines B-complex het best geschikt zijn. Want de werking van PEA wordt extra ondersteund door die doseringen van B-complex. Er zijn al een aantal patienten die duidelijk aangegeven hebben dat PEA-B-complex een betere werking heeft. Elders op deze site hebben we de biologische en medische achtergronden van deze bijzondere werkzaamheid beschreven.

Waarom zijn alleen capsules met het Pea-opt keurmerk het veiligst?

Veiligheid van PEA capsules

1. In ons instituut werken we sinds 2010 met de stof palmitoylethanolamide: met PEA tabletten en sinds 2011 met PEA capsules. We hebben zelf duizenden patienten behandeld met de PEA capsules. Verder zijn er op basis van onze ervaring honderden artsen en therapeuten in Nederland opgeleid in de kennis rond palmitoylethanolamide.

Al deze behandelaars zijn begonnen met een bepaalde soort capsules, namelijk die het PEA-opt keurmerk dragen. Zodoende hebben we met de vinger aan de pols vele tienduizenden patienten direct en indirect dit middel zien innemen. Zonder problemen dus.

2. De PEA capsules die wij vanaf het begin ingezet hebben, hebben we ook medisch geëvalueerd op werking en bijwerking, en daarover in de wetenschappelijke literatuur gerapporteerd.
Op basis hiervan hebben ook buitenlandse artsen ons voorbeeld gevolgd, en weten we dus ook hoe veilig de capsules in hun handen waren.

3. Sinds enkele jaren zijn er PEA capsule productenten in Nederland actief, die PEA in capsules verkopen, zonder dat van die PEA de veiligheid en werkzaamheid bekend is. Steeds vaker horen we dan ook van behandelaars en patienten dat die PEA capsules onwerkzaam zijn, of dat er maagdarm bijwerkingen ontstaan.
Voorts zijn van bijna geen enkele PEA producent gegevens bekend over de fijnheid en de reinheid van de PEA in die capsules.

Onder de link zijn ervaringen te lezen van patienten. Ook van behandelaars. Deze geven aan dat ‘zomaar’ goedkope PEA capsules veelal niet werkzaam zijn, en soms ook bijwerkingen hebben. Bijvoorbeeld de patient met de heftige voetontsteking, die met PEA-opt heel goed verbeterde en met een goedkope PEA capsule meteen weer verslechterde.

Onze kliniek tracht zich al 5 jaar sterk te maken voor de inzet van natuurlijke middelen tegen pijn. PEA is daar het vlaggenschip van. Dat bepaalde producenten de kantjes eraf lopen en snel een graantje van deze ‘markt’ willen meepikken, zonder fatsoenlijk de veiligheid en de werking, alsmede de zuiverheid te documenteren steekt ons. Het doet afbreuk aan het mooie PEA concept.

Belang van lange ervaring met PEA capsules

Waarom is een lange ervaring met PEA capsules van belang voor de veiligheid ervan?
Dat is een belangrijke vraag. Veel mensen weten niet dat bijwerkingen vaak zeldzaam zijn, en dat je vele duizenden patienten behandeld moet hebben wil je uiteindelijk kunnen stellen dat een stof veilig is.

Dat komt omdat ernstige bijwerkingen voorkomen bijvoorbeeld 1 op de duizend. Daarom zijn we zo kieskeurig op dit gebied. Als een nieuwe producent zo maar een PEA capsule produceert, zonder dat deze door duizenden gebruikt is, en zonder dat artsen dat gebruik begeleid hebben, dan loop je zo maar de kans op problemen.

Niet voor niets zijn de PEA tabletten in Italie al sinds 2005 begeleid door artsen, om zo ook zeker te zijn van de veiligheid ervan.

Alleen na lang gebruik, in het geval van de PEA capsules die het PEA-opt keurmerk dragen vele jaren lang, en het gebruik door velen, weet je uiteindelijk hoe het met de veiligheid gesteld is.
We vinden het altijd erg irritant dat nieuwe producenten deze veiligheidsregel gewoon aan hun laars lappen. Zie ook voor een overzicht: klinische-ervaring-pea

Palmitoylethanolamide: zuivere geneeskracht van het eigen lichaam

Schermafbeelding 2016-03-06 om 13.30.51 PEA wordt niet voor niets ‘Nature’s leading autacoid’ genoemd, dat wil zeggen het meest veelbelovende lichaamseigen helende molecuul. Als u dat wilt gebruiken, weet u nu wat u moet kiezen!

Gerelateerde artikelen