Home > Behandelingen > Cremes > Amitriptyline nog steeds eerste keus bij neuropathische pijn: hoe dom zijn we eigenlijk?

Amitriptyline nog steeds eerste keus bij neuropathische pijn: hoe dom zijn we eigenlijk?

AMITRIPTYLINE creme stilt de pijn binnen 30 minuten.

ALs je googelde naar neuropathische ‘whatever’ vind je snel het artikel: De farmacologische behandeling van neuropathische pijn… Hier staat in dat de eerste keus bij neuropathische pijn amitriptyline is. Ja, daar zijn we het helemaal mee eens. Alleen geen amitriptyline pilletjes, waar je een zombie van wordt die niet kan plassen en wazig ziet, maar amitriptyline creme.

Allerlei standaarden steunen de inzet van pillen. Natuurlijk is deze antidepressieve stof goed tegen neuropathische pijn, het dempt immers zo ongeveer alle zenuwen. Dus ook de activiteit van de pijnzenuwen. Alleen helaas ook dus de rest, waardoor je niet meer in de auto kan rijden (gele sticker), geen kruiswoordraadsels meer kan oplossen (wattebollen hoofd) en niet meer weet waar je loopt (zombie).

Wij hebben sinds 2007 een aantal cremes ontwikkeld, die op de huid gesmeerd kunnen worden waar de pijn zit, en die binnen 30 minuten de pijn doet afnemen. Ook creme met amitriptyline erin. Dan komen de pijnzenuwen in de huid wel tot rust, de pijn neemt af, maar je blijft helder in het hoofd. Simpele oplossing toch? Ei van columbus zeggen veel patienten.

Gewoon proberen. Op www.stopdepijn.com staan alle wetenswaardigheden over de cremes.