Home > Algemeen > Pijngeneeskunde en natuurgeneeskunde

Pijngeneeskunde en natuurgeneeskunde

Hoe de pijngeneeskunde versterkt kan worden door de natuurgeneeskunde.

Beperkingen van de pijngeneeskunde

Pijngeneeskunde is die vorm van geneeskunde die zich bezighoudt met de behandeling van chronische pijnen en acute pijnen. Binnen de pijngeneeskunde worden er een groot aantal medicamenten gebruikt die de pijn onderdrukken. Inmiddels weten we dat veel van deze pijnstillers gekenmerkt worden door veel bijwerkingen. Meestal zijn deze bijwerkingen direct samenhangend met de hoofdwerking.

Bij het remmen van bepaalde enzymen ontstaan minder ontstekingsbevorderende stoffen en daardoor minder pijn. Maar hand in hand met die werking ontstaan elders in het lichaam bijwerkingen. Inmiddels is het bekend dat bepaalde pijnstillers weliswaar gewrichtspijn kunnen verminderen, maar diezelfde pijnstillers verminderen ook het zelfhelende vermogen van het lichaam. Precies op dat moment wordt de natuurgeneeskunde van groot belang.

Sterkte van de natuurgeneeskunde als fundament van de pijngeneeskunde

De essentie van de natuurgeneeskunde is het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Het zelfhelende vermogen van het lichaam is niet iets vaags, nog iets zwevends. Het is iets heel concreets. Want de essentie van het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt gevonden in de activiteit van bepaalde lichaamseigen moleculen. Die lichaamseigen molecule behorend voor het grootste deel tot de vetachtige stoffen.

Er worden verschillende families van de stoffen onderscheiden. Die families worden omschreven als de: resolvines, protectines, lipoxines en N-acylethanolamides. De eerste drie families worden gekarakteriseerd door onverzadigde vetzuren waar vanuit deze moleculen gesynthetiseerd worden, de laatste familie bevalt ook verzadigde vetten. Het paradepaardje van de natuurgeneeskunde komt uit de laatste familie. Dat is het palmitoylethanolamide.

Op https://breath4balance.wordpress.com/ meer details over een geneeskunde die opbouw en herstel van ons lijf ondersteunt.