Home > Neuropathie > Dunne vezel neuropathie > Dunne Vezel neuropathie pijn bij sarcoidose behandeld met fenytoine creme

Dunne Vezel neuropathie pijn bij sarcoidose behandeld met fenytoine creme

Dunne Vezel neuropathie pijn komt bij sarcoidose voor en er is eigenlijk weinig aan te doen, behalve behandelen met stoffen zoals Pregabaline.

Wij zagen een 60-plusser met sinds 2 jaar brandende pijnen en tintelingen en elektrische schokken in beide benen. De pijn scoorde 8 over 10. De diagnose dunne vezel neuropathie was gesteld door de neuroloog op basis van verschillende aanvullende onderzoekingen.

We behandelde met fenytoine creme 10%. Binnen 10 minuten nam de pijn 50% af, en ook de tintelingen. Een test met placebo creme op de ene plek en actieve op de andere liet zien dat de patient binnen 10 minuten de actieve creme herkende als pijnstillend.

Patient is nu enkele weken behandeld, en de pijn is ongeveer 60% minder.

Gratis behandeling voor aangetoonde DVN

Professor Keppel Hesselink heeft enkele plaatsen vrij voor patienten met brandende pijnen aan de voeten door DVN. Hij behandeld die patienten met het speciale protocol dat het instituut ontwikkeld heeft, o.a. met vernieuwde fenytoine creme, om de zenuwen in de huid rustig te maken. Bel voor een afspraak op 06-51700527

Februari 2017, JMKH

Gerelateerde artikelen