Home > Behandelingen > Cremes > pijnlijke steken in voeten

pijnlijke steken in voeten

Pijnlijke steken in voeten komt vaak voor bij een polyneuropathie, en ja er is wat aan te doen zonder bijwerkingen!

Pijnlijke steken in voeten is een klacht die je vaak hoort van patienten die last hebben van een polyneuropathie.

We geven een voorbeeld van een recente brief over pijnlijke steken in voeten die we ontvingen:

Geachte Dokter,

Volgens de neuroloog van het ziekenhuis heb ik Polyneuropathie aan mijn voeten. Overdag heb ik pijnlijke en branderige voeten en tussendoor pijnlijke steken hierin.

’s Avonds verergert dit en ’s nachts heb ik zo’ n pijn, dat ik nauwelijks meer slaap. Ik kan geen dekbed op mijn voeten hebben liggen, omdat dit ook al pijn doet. Daarom heb ik een voetenboog in bed. Ik hoop dat u mij helpen kunt.

De medicatie van de neuroloog hebben zoveel bijwerkingen en helpen niet. Daarom neem ik deze niet meer in.

Dit is een kenmerkend verhaal van pijnlijke steken in voeten die we vaker horen. Onze eerste step is dan meestal om gedurende langere tijd een palmitoylethanolamide preparaat voor te schrijven die ten minste het PEA-opt keurmerk draagt, bij voorkeur die versie die ook vitamines B in lage doseringen heeft. Deze laatste PEA capsule bevalt vaak beter,en zowel therapeuten als artsen en patienten geven aan dat hiermee meer eer te halen valt.

Daarnaast geven we vaal een lokaal pijnstillende creme, die dan bovendien de kleine zenuwvezels in de voeten tot rust brengt, meestal de fenytoine creme. Op www.stopdepijn.com leest u daar meer over.

September 2017, JMKH

Gerelateerde artikelen