Home > Behandelingen > Cremes > Vitamine B6 pijn aan de voeten en fenytoine creme

Vitamine B6 pijn aan de voeten en fenytoine creme

B6 voeten pijn behandelen met fenytoine creme.

De laatste tijd wordt het duidelijker dat vitamine B zes zenuwfunctie kan storen. In 2017 voelde onderzoekers bij een patiënt die gedurende langere tijd hoge doseringen van een vitamine B6 preparaat slikte, een groot aantal afwijkingen van de zenuwen. [1]

Relatief grote zenuwen die dik zijn als de kleine zenuwen die relatief dun zijn worden door een te hoge vitamine B zes gehaald in het bloed aangetast. Deze patiënt had al heel lang last van brandende voeten. De stoornissen die deze patiënt had waren onder andere stoornissen van het autonome zenuwstelsel.

Tot op heden is er geen objectief bewijs van autonome dysfunctie gemeld in de literatuur.

De acteurs presenteren het geval van een 41-jarige vrouw met 2 jaar progressieve brandende pijn, gevoelloosheid, tinteling en zwakte in een kous-handschoen-verdeling die bleek te hebben ernstige toxiciteit van pyridoxine.

Tegelijkertijdse aanwezigheid van grote en kleine zenuw functie stoornissen werd door de neurologen opgemerkt in de vorm van abnormale elektromyografie / zenuwgeleidingsstudie die een chronische sensorische polyneuropathie en autonome test demonstreerde en die abnormale reacties toonde op kwantitatieve zweettesten en cardiovagale functie testen.

In dit geval werd gewezen op de noodzaak om kleine (dunne) vezelschade te overwegen door autonome functietesten in geval van vermoeden van toxiciteit bij pyridoxine, oftewel vitamine B zes.

De pijn klachten die hierdoor ontstaan worden in onze kliniek behandeld met een speciaal daarvoor was hij de crème op basis van fenytoine. Deze stof brengt de zenuwen in de huid tot rust waardoor de branderigheid de tintelingen en de andere pijnlijke sensaties verminderen of verdwijnen. Daarnaast heeft de stof ook nog een bijkomend voordeel dat het herstel processen in de zenuwen ondersteunt. Zie www.stopdepijn.com voor meer info over de creme.

Referentie

[1] Bacharach R1, Lowden M, Ahmed A. | Pyridoxine Toxicity Small Fiber Neuropathy With Dysautonomia: A Case Report. | J Clin Neuromuscul Dis. | 2017 Sep;19(1):43-46. doi: 10.1097/CND.0000000000000172.