Home > Uncategorized > Vulvodynie met en zonder hypertone bekkenbodem

Vulvodynie met en zonder hypertone bekkenbodem

Er zijn 4 aandoeningen die vulvodynie kunnen veroorzaken, en dat zijn het vulvair vestibulitissyndroom (VVS), huidaandoeningen, infecties die vulvovaginitis geven en de atrofische postmenopauzale vulvovaginitis. Daarnaast komt vulvodynie ook zo voor, zonder duidelijke oorzaak. Door een reflexmatige aanspanning van de spieren van het bekkenbodem kan de pijn verergeren. De combinatie vagina pijnen en verhoogde bekkenbodem spieren komt vaak voor. Alleen al door de pijn kunnen de spieren aangespannen worden, en ontstaat er een vicieuze cirkel.

Om deze cirkel te doorbreken heeft ons instituut twee speciale creme’s ontwikkeld,op basis van fenytoine en baclofen. Op de afbeelding staat in welk geval welke creme toegepast kan worden. Op de site www.stopdepijn.com staat de procedure hoe de cremes besteld kunnen worden.

Vulvodynie met en zonder hoge spierspanning behandelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

December 2017, JMKH