PEA tegen pijn bij Bechterew en diabetes

Palmitoylethanolamide (PEA) brengt verlichting bij chronische ernstige pijn bij Bechterew en diabetes. Dit liet een en patiënt ons weten, nadat ze een langere periode PEA capsules had gebruikt.

Patiënt ervaring

Palmitoylethanolamide-pea-INPU vraagt naar de werking van PEA in de praktijk. Daarop wil ik U een toelichting geven. Naast orthomoleculaire Geneeskundige heb ik ook chronisch pijn, en weet van de hoed en de rand wat betreft “pijnbestrijding”. Ben Hasjimoto (schildklier), Bechterew (ruggenwervel-reuma) en diabetes patiënt.

In 2013 begonnen met blaasontstekingen door E-colie, Klebsiëlla en tot slot Streptococcus gallolyticus in de blaas. Mijn leven heeft aan een zijden draad gehangen. Dit heb ik ook gemerkt. Zo’n intense vorm van vermoeidheid had ik nog nooit gehad.

Blaaspijnsyndroom

Het trof mij dat de prof. een dame besprak die 2 jaar anti-biotica heeft gebruikt voor chronische blaasontsteking (Cystitis; blaaspijnsyndroom). Ik had het zelf kunnen zijn.

Ik wijt dat aan het gebruik van heel veel vitaminen dat ik het leven heb behouden, en zonder opname in het ziekenhuis thuis mijn “eigen behandeling” kon voort zetten.

Ook heb ik mijzelf behandeld met diverse behandelingen  – kortom: alles is uit de kast getrokken. Tot overmaat van ramp stelde de internist in 2014 ziekte van Kahler vast. Ik was behoorlijk in paniek.

Echter, achteraf bekeken ben ik in mijn leven 3 x door een zieke teek gebeten. Dr. Vester homeopaat in Rijssen heeft mij hiermee geholpen. Het leek op Kahler, door de behandelingen werden mijn bloedwaarden beter.

Van internist moeten wisselen. Duld geen homeopaat in de buurt. Nu ben ik enigszins op de been, gebruik vele vitaminen, mineralen en enzymen.

PEA tegen de forse pijn bij Bechterew

Toen begon ik met de Palmitoylethanolamide. Chronisch pijn, mijn onderbenen en vooral voeten zijn beschadigd door slechte bloedvaten. Altijd fors pijn. Aangepaste schoenen. Steunkousen, enzovoorts.

Ik ben begonnen met 3 x 2 PEA capsules per dag bij andere supplementen. Na 2 maanden ging de ergste pijn uit mijn voeten en ging ik beter lopen. Allen maar winst! Daarna terug gegaan naar 3 x 1 PEA en dat is voldoende. Het werkt wel degelijk, je moet even geduld hebben! Vooral je patiënten begeleiden in dit proces van wachten op verbetering.

Ook geen blaaspijn meer

Tot slot wil ik kwijt dat ik tot heden geen blaasontsteking heb gehad tijdens het gebruik van PEA. Ook gebruik ik geen katheter meer. Van urineretentie is nauwelijks sprake en ben ontslagen bij de uroloog. Een schitterend middel. Blijf onderwijzen over deze stof. Ik wens u allen veel succes!

Commentaar

We krijgen regelmatig dit soort berichten binnen. Boeiend is de brede werking van het natuurlijke middel PEA, bij een groot aantal aandoeningen die gepaard gaan met chronische pijn. Chronische pijn kunnen voorkomen bij een groot aantal aandoeningen.

Onze voorkeur hebben PEA supplementen met PEA-opt keurmerk (in Nederland GMP geproduceerd) en PEA-um (in Italië GMP geproduceerd). Alleen deze zijn afdoende klinisch getest qua veiligheid en werkzaamheid.

Prof. dr. J.M. Keppel Hesselink, juli 2019

Verlost van menstruatiepijn dankzij PEA

Bekijk hier video’s van onze patiënten over PEA.

PEA beinvloedt de PPAR-alfa receptor
Behandeling van ziekte van Ménière
PEA versterkt het effect van anandamide


Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Ik ga akkoord met de privacyverklaring*