Branderige voeten succesvol behandelen

Branderige voeten: een patiënten verslag over de effecten van onze behandelingen op haar burning feet syndrome. Ook wel brandende voeten. Een patiënt met branderige voeten liet ons het volgende weten.

5 jaar pijn

Pxhere-water-INP-Instituut-voor-Neuropathische-Pijn branderige voetenNa ongeveer vijf jaren te hebben gelopen met een steeds sterker wordende pijn in mijn voeten, optrekkend naar mijn knieën ben ik naar de huisarts gegaan. Aanleiding hiervoor was een éénmalige, zeer sterke en zeer pijnlijke samentrekking van mijn spieren in onder en bovenbenen. Dat was een vreemde gewaarwording en doordat mijn klachten van dove voeten, die steeds pijnlijker werden gedurende de dag naarmate ik meer liep. Dit ging mij ook verhinderen om mijn werk te doen heb ik hulp gezocht.

Burning Feet Syndroom

De huisarts constateerde Burning Feet syndroom. Er kon niets aan worden gedaan. Nadat ik op internet de website van Dr. Keppel Hesselink had gelezen heb ik een consult aangevraagd. Mij werd echter duidelijk gemaakt dat dit geen diagnostisch centrum was, en dat ik eerst diende uit te zoeken of Poli Neuropathie aan de orde was. Wel werd mij aangeraden alvast te beginnen met het supplement Palmitoylethanolamide (PEA), Acetyl-Carnitine, R-Alfa Liponzuur en PEA crème.

Na een week inname van de supplementen werden mijn klachten al aanzienlijk minder.

Ik woonde inmiddels in Spanje en heb daar een consult aangevraagd bij een neuroloog die mij heeft onderzocht. Hoofdzakelijk bloedonderzoek en een EMG. Met die gegevens ben ik weer bij de kliniek terecht gekomen. Ik had toen de PEA op en wilde wachten met de nieuwe bestelling tot na het consult. Mijn klachten kwamen terug.

PEA en Alfa liponzuur

Opnieuw heeft Dr Keppel Hesselink mij aangeraden de PEA te gaan gebruiken, nu samen met de R-Alfa Liponzuur. Ook werd de crème verwisseld voor Amitriptyline crème waarmee ik nu heel voorzichtig  een keer per 24 uur mijn voeten kon insmeren. Zodra ik hiermee was begonnen merkte ik dat mijn voetzolen en handpalmen, wanneer ze in aanraking kwamen met de crème rood werden zoals een sterke doorbloeding er uit ziet.

Ik ben deze smeer methode niet gaan opvoeren zoals aangeraden was, maar doe het zo nu en dan. Na een week innemen van PEA en R-Alfa Liponzuur had ik weer een aanmerkelijke verbetering in de gevoelssituatie van mijn voeten. Er is op dit moment heel goed mee te leven. Ik heb nauwelijks pijn alleen een beetje doof gevoel.

Hartelijk dank!

Onze voorkeur hebben PEA supplementen met PEA-opt keurmerk (in Nederland GMP geproduceerd) en PEA-um (in Italië GMP geproduceerd). Alleen deze zijn afdoende klinisch getest qua veiligheid en werkzaamheid.

Prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink, pijnarts, juni 2019
‘Branderige voeten behandelen’

Is een hoge dosis vitamine D veilig?
Verrassend: Vibratie helpt bij neuropathie
Dunne Vezel Neuropathie is een brandend probleem


Mail ons voor het maken van een afspraak

Mail ons voor het maken van een afspraak

Ik ga akkoord met de privacyverklaring*