Fibromyalgie kan met nek pijn beginnen

Sommige Fibromyalgie patiënten hebben verhalen die voor anderen heel verhelderend kunnen zijn, zoals deze patiënte waar het begon met nek pijn. Misschien geldt dat wel voor alle verhalen!

Deze vrouw met Fibromyalgie vertelde het volgende

133379902-Boggy-Dreamstime-INP-Instituut-voor-Neuropathische-Pijn fibromyalgie nekpijn“Voor mij begon het toen ik problemen kreeg met mijn nek. Zeurende pijn. Mijn hele lichaam begon daarna gewoon pijn te doen. Ik heb waarschijnlijk 10 of 15 verschillende artsen gezien. Uiteindelijk ging ik naar een reumatoloog en hij zei dat ik Fibromyalgie had.

Het is moeilijk. Je leven verandert met Fibromyalgie. Het neemt gewoon je hele lichaam over. Ik ben altijd een onafhankelijk persoon geweest voor zover ik mijn eigen huishoudelijk werk en tuinwerk deed. En ik kan dat niet langer doen.

Maar ik ben een persoon met een sterke wil, en ik ben het type om gewoon op te staan ​​en te gaan, ongeacht de pijn. Ik blijf gewoon in beweging. Ik probeer te oefenen, zwemmen en dergelijke. En ik weet wanneer ik moet gaan zitten en uitrusten.

Zwemmen is goed bij Fibromyalgie

Iedereen heeft een andere manier om met deze ziekte om te gaan. Het is goed om te praten met mensen die het begrijpen, en met lotgenoten. Het helpt dat ze weten wat je doormaakt.

Waar ik veel steun aan heb, is zwemmen. Dat helpt me omdat het makkelijker is voor mijn gewrichten en mijn hele lichaam.  Ik overdrijf niet, anders worden de  symptomen alleen maar erger.

Ken je beperkingen – weet je wanneer je moe bent, wanneer je moet rusten.”

Commentaar

Fibromyalgie kan inderdaad met allerlei soorten pijn beginnen, dat kan nek pijn zijn. Maar ook bekken pijn. Of rug pijn. Langzaam, of sneller krijg je dan stap voor stap steeds meer last van pijn hier, en pijn daar. 

Wij raden patiënten met Fibromyalgie altijd het supplement Palmitoylethanolamide (PEA) aan. Omdat dat natuurlijk de pijn vermindert en de zenuwen ontlast.

Onze voorkeur hebben PEA supplementen met PEA-opt keurmerk (in Nederland GMP geproduceerd) en PEA-um (in Italië GMP geproduceerd). Alleen deze zijn afdoende klinisch getest qua veiligheid en werkzaamheid.

Juni 2019, prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink, pijnarts
‘Fibromyalgie kan met nek pijn beginnen’

Bekijk hier onze video’s.

https://neuropathie.nu/plan-voor-fibromyalgie-met-overgewicht/

Cartoon over Obesitas bij Fibromyalgie
Behandeling SOLK Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten
Supplementen bij Obesitas en Fibromyalgie


Mail ons voor het maken van een afspraak

Mail ons voor het maken van een afspraak

Ik ga akkoord met de privacyverklaring*