Positieve ervaringen met PEA bij diverse pijnklachten

Ons instituut heeft sinds 2010 ervaringen opgedaan met PEA bij ernstige pijn. Inmiddels hebben er buiten ons Instituut ook enkele honderden patiënten ervaringen opgedaan met het supplement Palmitoylethanolamide (PEA).

Marian met pijn aan voeten door diabetes

58949016-Denisismagilov-Dreamstime-INP-Instituut-voor-Neuropathische-Pijn Palmitoylethanolamide (PEA)

Ik ben Marian, een vrouw van 57 jaar met sinds 15 jaar diabetes type II. Hiervoor gebruik ik metformine. Andere medicijnen die ik gebruik zijn losec tegen maagzuur, en Gabapentine tegen de pijn (helpt maar een beetje).

Ik heb ‘s nachts de meeste pijn, ook door de lakens op mijn voeten. Het is een brandende en stekende pijn, score 8 over 10. Die pijn heb ik al 8 jaar en ieder jaar wordt het wat erger.

Ik gebruik PEA nu 3 maanden. De pijn is gezakt naar 3. Ik ben gestopt met Gabapentine, dat was fijn want daar werd ik zo duf van. Bijwerkingen van PEA heb ik niet opgemerkt.

Dit is al voldoende voor ons, en daarmee maakt u ons erg blij!

Brandende pijn weg door PEA

Man van 48 jaar, sinds jaren Multiple Sclerose MS. Ik begon met PEA rond 10 april 2011 vooral omdat ik veel last had van brandende pijn in handen, voeten en benen. De pijn scoorde een 7 over 10 (10 maximaal voorstelbare pijn). Daarnaast krachtverlies in benen en algemene vermoeidheid. Ook tintelingen in handen, voeten en benen.

Ik begon met de PEA. Al binnen de eerste 10 dagen merkte ik duidelijk vermindering van de pijn en verbetering van de kracht in mijn benen. Nu, na bijna 3 weken, een 3 over tien, dus echt veel minder. De tintelingen zijn niet verdwenen, maar de kracht in mijn benen lijkt beter geworden te zijn, ik voel me energieker. De brand is helemaal weg. 

Boeiend is een nieuwe nog onbekende indicatie: vermindert de spierpijn na sporten! PEA heeft cel-beschermende eigenschappen. Dus dat het de spieren beschermt tegen schade, wat spierpijn is, past bij wat we weten over hoe de stof werkt.

PEA bij hernia en rugpijn

ik had erge rugpijn, iedere beweging was een marteling ik raadpleegde een osteopaat en had 3 behandelingen. Maar dat gaf geen hulp. Toen raadpleegde ik een orthopedist die behandelde mij met 2 cortisonen prikken in mijn rug. De pijn verminderde, maar na één week kwam het terug.

Toen ontdekte ik PEA pure 400 mg Palmitoylethanolamide. Na 3 weken was de pijn merkelijk verminderd. Ik neem het nu 2 maanden. De pijn is niet helemaal weg maar ik voel me stukken beter, en zal het nog een tijd verder nemen.

Ben met mijn 2 de pot bezig. Geloofde er eerst niet zo in maar nu na wat langer gebruik helpt het  Ben niet helemaal pijn vrij (heb een inoperabele hernia) maar kan me nu wat beter bewegen.

Ik ben het product nu 15 dagen aan het gebruiken en heb veel minder rugpijn. En heb de indruk dat het ook ontstekingsremmend werkt. Ik ga de PEA zeker verder gebruiken en zien wat het resultaat zal zijn na een langere periode. Voorlopig ben ik heel tevreden over dit product.

Eisen aan een goed PEA product

Wij vinden dat er enkele keiharde eisen gesteld moeten worden aan de kwaliteit van PEA capsules. Die eisen zijn:

  1. Jaren lang op veiligheid onder begeleiding van artsen getest
  2. Effectiviteit door artsen in wetenschappelijke literatuur beschreven
  3. Bereid volgens een gestandaardiseerd proces (GMP), dat garandeert:
  4. Dat er na inname van een PEA capsule een duidelijke en meetbare stijging van het PEA gehalte optreedt.
Onze voorkeur hebben PEA supplementen met PEA-opt keurmerk (in Nederland GMP geproduceerd) en PEA-um (in Italië GMP geproduceerd). Alleen deze zijn afdoende klinisch getest qua veiligheid en werkzaamheid.

Mei 2011, prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink, bijgewerkt nov 2012, JMKH, revisie mei 2019, JMKH

Bekijk hier video’s van onze patiënten over PEA.

Glaucoom repareren met PEA
MS pijn behandelen met PEA
CIAP pijn behandeld met PEA in crème


Mail ons voor het maken van een afspraak

Mail ons voor het maken van een afspraak

Ik ga akkoord met de privacyverklaring*