De naam van je Fibromyalgie

Geef je jouw Fibromyalgie een naam? Ik ben benieuwd hoe anderen deze aandoening hebben ontwikkeld of “hebben”. Een tip van één van onze patiënten.

Hoe de Fibromyalgie begon

pixabay-925520-INP.jpg naam FibromyalgieIk heb een extreem tandtrauma doorstaan ​​en ze hebben de zenuwen in mijn kaak beschadigd waardoor mijn lichaam in een soort shock terechtkwam.

Hoe noem ik mijn Fibromyalgie?

Ik heb het gevoel dat je soms moet lachen om je situatie om te voorkomen dat je huilt. Dus hier is mijn domme vraag van de dag: Benoemt iemand zijn Fibromyalgie? Zoals, noem het niet Fibromyalgie, maar noem het Steven of Lucy of zoiets.

Ik denk erover om de mijne te benoemen. Op die manier wanneer een symptoom te zien is, kan ik zeggen “het is gewoon Sally weer die aan het acteren is”. Want ook al is mijn man tamelijk meelevend met mijn Fibromyalgie,

Hij heeft de neiging om constant te vragen wat er mis is als ik plotseling pijn of vermoeidheid heb of iets verkeerds zeg. En ik ben geneigd te zeggen dat het mijn toestand is. Maar ik denk dat het leuker zou zijn om te klinken alsof ik iets of iemand de schuld geef.

Een Gremlin

Misschien ben ik gewoon gek. Ik vertel mensen dat ik een Gremlin heb die in mij woont en iedere dag beslist hij waar hij in mijn lichaam zou willen rondhangen. Mijn vrienden lachen en vragen zich nu af: “wat is hij vandaag aan het doen?” maakt het een veel leuker gesprek.

Zo hebben mensen boeiende tips om met deze ziekte om te gaan.

Conclusie

Dit is een goede tip van een Fibromyalgie patient. Door je ziekte een naam te geven, kan je beter communiceren en ook beter afstand nemen.

Juni 2019, prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink, pijnarts
‘De naam van je Fibromyalgie’

Bekijk hier onze video’s.

Wat voor soorten pijn zijn er bij neuropathie?
Stabiliteit bij neuropathie
Fibromyalgie patiënten hebben afwijking in hersenen


Mail ons voor het maken van een afspraak

Mail ons voor het maken van een afspraak

Ik ga akkoord met de privacyverklaring*