Fenytoine crème bij Dunne Vezel Neuropathie

Wat kan Fenytoine crème betekenen bij neuropathie? Bij allerlei oorzaken van Dunne Vezel Neuropathie (DVN) wordt vaak een brandende pijn gevoeld. Brandende voeten zijn b.v. vaak de oorzaak dat patiënten niet goed kunnen inslapen noch doorslapen. Daardoor worden ze geïrriteerd, moe, en de kwaliteit van leven holt achteruit!

Die branderige pijn wordt vaak in de huid gevoeld. De pijn zit dan heel oppervlakkig. Dat komt heel vaak voor, en het geven van pijnstillers werkt vaak niet.

Fenytoine crème helpt bij Dunne Vezel Neuropathie

90946565-Andrii-Biletskyi-Dreamstime-INP Fenytoine crème neuropathie
Brandende pijn bij DVN (verbeeld als brandende takken)

Sinds enkele jaren hebben wij een nieuwe crème ontwikkeld precies voor dit soort brandende pijn, die in de huid gevoeld worden. Dat is een crème op basis van een heel oud middel tegen epilepsie: Fenytoine.

Kort geleden schreef ons een patiënt, die dit soort problemen had, pijn met een gemiddelde score van 8-9!, na het gebruik van de crème het volgende:

Ik ben heel tevreden! Ik hoef de Fenytoine crème maar één keer per 24 uur te gebruiken. Ik gebruik het nu ongeveer een week. 

Ik smeer beide voeten in omstreeks 22:00 uur, want ik heb gemerkt dat het ongeveer 45 minuten duurt voordat ik verlichting voel. Ongeveer 23:00 uur naar bed. Het lijkt dan of m’n voeten dan niet meer in een heel strakke perkamenten huid zitten. Ik smeer om 22:00 omdat dan meestal het branden en steken begint. Nu wordt dat dus zo goed als voorkomen.

Ik schat dat de crème dus na ongeveer een ruim uur maximaal werkt, maar ik besef dat niet omdat ik SLAAP! Het is werkelijk wonderlijk want ik ga min of meer zonder pijn naar bed. Wordt minimaal wakker ‘s nachts. En dan soms om een uur of vier ‘s ochtends met een pijn van 3 op de schaal van 10. Maar daar slaap ik prima mee. GEWELDIG en DANK daarvoor!!!

Branderigheid wordt duidelijk minder

Inmiddels hebben we meer dan 100 patiënten behandeld met deze crème, velen met DVN pijn. Zoals enkele sarcoidose patiënten. Meestal voelen patiënten al na 20 minuten dat de branderigheid minder wordt.

Oktober 2017, prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink, pijnarts
‘Dunne Vezel Neuropathie bij diabetes’

Brandende voeten behandelen met Fenytoine crème

Bekijk hier video’s over pijnstillende crèmes.

Het werkingsmechanisme van Fenytoine crème
Publicaties over Fenytoine crème
Internationaal bevestigd: Fenytoine crème werkt


Mail ons voor het maken van een afspraak

Mail ons voor het maken van een afspraak

Ik ga akkoord met de privacyverklaring*