Fenytoine crème bij hernia pijn

Wij werken veel met Fenytoine crème, maar dat het ook bij hernia pijn helpt, is een positief geluid. Vandaag ontving ik een brief van een Canadese pijnexpert, die me schreef:

131243847-Tommaso79-Dreamstime-INP-Instituut-voor-Neuropathische-Pijn hernia pijn Fenytoine crème Beste Jan,

Ik dacht dat ik je deze drie gevallen zou moeten toesturen, omdat ik nog nooit zo onder de indruk van mijn leven was geweest door hun reactie. Na meer dan 5 jaar pijn vanwege een hernia, zonder waarop ook te reageren.

Alle drie de gevallen waren mij ongeveer 3-13 jaar bekend met dermatoom pijn. Waarvan wordt gezegd dat het gerelateerd is aan de tussenwervelschijf.

Bevestigd door MRI aanvullend onderzoek, maar zonder operatie bij 2 van de 3 patiënten. De pijn is niet te dempen met pijnstillers, waaronder Hydromorph Contin in doses die me zorgen baarden.

Het aanbrengen van 20% Fenytoïne crème leverde de beste verlichting op die ze ooit hebben gehad. Veel beter dan pillen, zalven of andere behandelingen. In 2 gevallen brachten ze de crème aan op hun rug aan met weinig effect.

Zoals we eerder hebben besproken, vind ik het echt raadselachtig dat zenuwpijn reageert op lokale Fenytoïne crème. Het kan niet retrograde overdracht van de pijnzenuw van de tussenwervelschijf zijn. Het moet, in mijn beperkte neurologische kennis, irritatie zijn van de dunne pijnzenuwen in de huid naar de hersenen zijn.

De zenuw die de boodschap ontvangt en vervolgens de pijn naar het sensorische dermatoom projecteert. Dit heeft me veel hoofdbrekens veroorzaakt. Ik zou dankbaar zijn voor je mening en vraag me af, of de 3 gevallen kunnen leiden tot een interessant kort artikel!

Fenytoine crème met vele potentiële indicaties

We krijgen vaker en uit de hele wereld feedback over de werkzaamheid van de Fenytoine crème. In de hand van andere artsen, zoals deze door de wol gekleurde pijnarts, komen dan ook weer nieuwe bevindingen aan het licht.

Door de input van anderen weten we nu dat Fenytoine crème ook zeer nuttig kan zijn bij:

  • Fibromyalgie
  • uremische pijnlijke neuropathie, en
  • hernia pijn

Juli 2019, prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink, pijnarts
‘Fenytoine crème bij hernia pijn’

Fenytoine crème blust brandende pijn

Bekijk hier video’s van onze patiënten over pijnstillende crèmes.

Schijf van 5 bij neuropathie
Dunne Vezel Neuropathie is een brandend probleem
Gordelroos behandelen met pijnstillende crème


Mail ons voor het maken van een afspraak

Mail ons voor het maken van een afspraak

Ik ga akkoord met de privacyverklaring*