Na neuropathie in de benen nu weer fietsen!

Een patiënt (66) met een centrale neuropathie in zijn benen die nu weer kan fietsen, vertelt over zijn ervaring in ons Instituut. Hieronder zijn verhaal:

41710620-Flair-Images-Dreamstime- INP neuropathie benen dr. kopskyVanaf mijn 20ste jaar heb ik al last van mijn onderrug en daar is de afgelopen 10 jaar mijn nekprobleem bijgekomen. Gedurende mijn leven ben ik bij fysiotherapeuten, krakers, chiropractors, enz geweest. De laatste jaren heb ik 3 verschillende neurologen en een neurochirurg bezocht met mijn probleem.

Ik had veel pijn in mijn onderrug en in beide benen veel uitstraling, met het ergste naar mijn voeten. De neurologen en de neurochirurg konden niets met mijn mededeling, dat ik in beide benen veel pijn had. Bij mijn klachten zou ik maar in 1 been uitstraling moeten hebben.

Behandeling met TENS

Bij een MRI-scan was een cyste van ongeveer 5 cm in de opening van mijn nekwervelkolom geconstateerd. Daar was verder niets aan te doen. Via een natuurgeneeskundige kwam ik in contact met het INP centrum in Soest.

Daar ben ik geweest van begin oktober 2007 tot 16 januari 2008. Om de week / 10 dagen ben ik voor een behandeling bij dokter David Kopsky geweest. Hij gaf mij behandelingen met naaldvormige electroden.

Dat hielp langere tijd en heeft er toe geleid dat dr. Kopsky een Tensapparaat voor mij aangevraagd heeft bij de zorgverzekeraar. Binnen een week was dit apparaat bij mij thuis en ik kan mijzelf thuis verder behandelen.

Pijn van 80/90 naar 10/20

Daarnaast werd door dr. Kopsky geconstateerd, dat mijn pijn in mijn beide benen en voeten mogelijk afkomstig was van mijn nekprobleem. Er is namelijk een grotere ruimte ontstaan in mijn wervelkolom op de hoogte van mijn nekwervels.

Hierdoor geven de zenuwbanen daar omheen verschillende foute signalen naar mijn hersenen, waardoor ik pijn en benen en voeten ga ervaren. Zelfs zo erg, dat ik tijdens het begin van mijn behandeling niet meer kon wandelen. Na zo’n 10 minuten moest ik de rest van de dag met mijn benen omhoog liggen om de pijn te laten verminderen.

Deze klacht heeft dr. Kopksy aangepakt met Lyrica. Na enig zoeken heeft hij de juiste dosering vast kunnen stellen. In het begin van de behandelingen had ik 80-90% pijn in mijn rug en dat is nu terug gebracht tot 10-20%. Voor mijn benen en voeten gelden dezelfde percentages. Mijn neuropathie is grotendeels weg, ik kan weer wandelen en fietsen, niet meer chagrijnig (nou ja) en kan ook weer beter slapen.

Vanaf deze plek wil ik David Kopsky nogmaals hartelijk bedanken voor deze behandelingen. Het was een verademing hulp van hem te krijgen. Hij benaderde mij op een gelijkwaardige manier (eindelijk eens geen afstandelijke arts). Hij is vooral zeer menselijk, waardoor ik mij erg op mijn gemak bij hem voelde.

Ton

Versie oktober 2009; Auteurs: Prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink en Drs David J. Kopsky, artsen
‘Na neuropathie in de benen nu weer fietsen!’

Bekijk hier de video’s van onze artsen.

Aandacht voor neuropathische pijn

Pregabaline werkt niet bij ischias pijn
Nortriptyline en Gabapentine bij neuropathie?
Wat is de werking van Pycnogenol?


Mail ons voor het maken van een afspraak

Mail ons voor het maken van een afspraak

Ik ga akkoord met de privacyverklaring*